Coaching

Accountability Coaching

In dit programma krijg je gedurende 4 maanden op maat begeleiding bij de thema's prioriteren, agenda voering, doelen behalen, organiseren en help ik je bij het vinden van een goede balans tussen privé en werk.

Waar gaat het over?

Heb je weer je doel niet behaald? Je merkt dat je op je werk uitstelt en het lastig vindt om te prioriteren en structureren. Je denkt bij jezelf; hoe doen anderen dat toch en kan ik dat ook leren?
Jazeker! Met een beetje hulp kun je je balans vinden en stappen zetten om meer grip te krijgen op je werk. Als accountability coach help ik je met praktische tips en begeleid ik je om meer structuur in je werk te krijgen en je doelen te behalen.

Hoe doen we dat?

We starten met een uitgebreide intake, waarna ik aan de slag ga om op maat een programma voor jou samen te stellen. Hierbij kijk ik of mijn unieke Accountability methode bij je past, of dat ik meer op maat het programma samenstel. Ik ga ook nadrukkelijk uit van wat er goed gaat (waarderend coachen).
Dit programma bespreken we en daarna kan je zelf direct zelf aan de slag. Vervolgens hebben we elke 2 weken een online begeleidingsgesprek. Na drie maanden en zes maanden na de afronding, vinden borgingsgesprekken plaats.

Geen wind waait gunstig voor hem, die niet weet welke haven hij zal aandoen.
- Michel de Montaigne

Plan een vrijblijvend gesprek om te zien of je een klik met mij hebt!

afspraak plannen

Wat levert het je op?

  • Je kent je valkuilen en weet ermee om te gaan
  • Je leert prioriteren, doelen behalen en delegeren
  • Je krijgt weer balans in werk en privé
  • Je vind je sparkle weer terug
  • Je hebt grip op je werk en organiseert je werk op een duurzame manier die bij jou past

Deze investering in jezelf bedraagt:

€ 995,-

ex. BTW
Wist je dat er voor iedere medewerker een ontwikkelbudget is in je organisatie?

Het verhaal van Elsbeth:

Ik had ruim een half jaar een nieuwe baan en dreigde overspoeld te raken door de veelheid aan taken, diversiteit aan onderwerpen en voortdurende brandjes die geblust moeten.

Pfff, vind ik dit nog leuk, verzuchtte ik vaak. Waarom wilde ik deze baan?

Een gevleugelde uitspraak van Inge was op zo’n moment: “Prioriteren, delegeren en klein maken”. Dat klinkt makkelijk maar dat was het niet voor mij. Hierover doorpratend ontdekte ik dat ik delegeren toch moeilijker vond dan gedacht. Ik was bang dat de ander het zou voelen als “over de schutting gooien”, ik voelde mij bezwaard.

Inge gaf mij inzichten hoe ik kon delegeren. Hoe ik de de ander de ruimte kon bieden om zelf verantwoordelijkheid te nemen, het los te laten en vervolgens weer terug te pakken en betrokken te blijven. Met andere woorden hoe ik kon delegeren zonder het helemaal loslaten en dus zonder het gevoel van “over de schutting gooien”. Het klein maken van de taak die voor me ligt, draagt weer bij aan overzicht behouden en rust bewaren.

Het verhaal van Kim:

Al een tijdje had ik het gevoel dat ik in mijn werk op hetzelfde punt bleef hangen en dat ik niet deed wat eigenlijk het beste bij mij paste, maar meer bezig was met wat de omgeving van mij verwachtte.  

In haar begeleiding richt Inge zich op het leren ontdekken van je eigen interesses en je eigen keuzes maken. Niet oordelen maar met elkaar onderzoeken hoe je over je werk en je toekomst denkt.

Fijn is dat Inge daarnaast structuur biedt, want zonder die structuur kan het nog voelen dat je zelf geen beslissing kunt nemen omdat je niet weet welke keuzemogelijkheden er zijn en wat ze betekenen.
Samen met Inge heb ik nu voor mijzelf een duidelijker beeld van hoe mijn werkelijkheid eruit ziet en heb ik meer concrete stappen in mijn hoofd hoe deze werkelijkheid te bereiken. Ik heb grip op mijn werk!

"Ik heb nu grip op mijn werk!"

Kim