leiderschap

Intervisie

Je bent leidinggevende in de zorg

Een super stap is het, leidinggevende te mogen zijn.Je bent aangenomen op je kwaliteiten, kennis en zichtbare groei die je door hebt gemaakt de laatste tijd. Maar wat komt er veel op je af deze eerste periode en dat terwijl je ook nog simpelweg ervaring op moet doen, vlieguren moet maken.

Het is spannend, doe je het wel goed? Wow die twijfel is nieuw voor je. Het is toch wel ingewikkelder dan je je had voorgesteld. Zoveel geleerd op school en in de praktijk is het toch wel zoeken naar de toepasbaarheid.

Je wil niemand teleurstellen, je gaat dus alles geven en misschien wel teveel…. Je voelt je ook wel eens alleen of eenzaam in deze rol. Het risico dat je energie daalt, je moe wordt en je vuur een beetje verliest ligt op de loer. En dat wil je niet, je bent juist met zo’n energie en vuur begonnen aan dit avontuur.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor en werk je met collega leidinggevenden en kun je vragen stellen. Maar je voelt je wellicht niet helemaal vrij om je zo kwetsbaar op te stellen, als waar je behoefte aan hebt.

Wellicht herken je de volgende struggles;

- Je voelt je onzeker en soms wat alleen
- Je wil het graag goed doen en daardoor ga je steeds harder en of meer werken. Je bent veel met je werk bezig en kan het moeilijk loslaten als je thuis bent
- Je komt moe thuis met een vol hoofd
- Je durft niet altijd alles te bespreken met een collega omdat er niet altijd tijd of ruimte voor wordt gemaakt, je je niet veilig genoeg voelt, je bang bent dat veel vragen gezien wordt als niet goed functioneren

Deze struggles zorgen ervoor dat je gespannen bent en dat het werken veel energie kost. Je wil zo graag je team(s) op weg helpen!

Hoe zou het zijn...

"Wat wil je later worden? Vroeg de juf in de derde klas. Ik keek haar aan ik wist het niet. Ik dacht dat ik al iets was!" Toon Hermans

Hoe fijn zou het zijn om met anderen te spreken die in dezelfde situatie zitten? Een kleine vaste groep die met dezelfde struggles dealen als jij. Een plek buiten jouw werk waar je je struggles kunt bespreken?
Een groep waar binnen je kunt ventileren, delen, sparren, reflecteren, groeien en ontwikkelen. Als leidinggevende en als mens. Waardoor je steviger komt te staan, met hernieuwde energie aan de slag gaat. Waardoor je jezelf herpakt en weer regie voelt in jouw werk. Waardoor je balans privé werk verbetert en je weer fluitend thuis komt na je werk.

Intervisiegroep Zorg voor de leidinggevende

In deze groep gaan we met elkaar in gesprek over wat er echt toe doet, onder mijn deskundige begeleiding. Door best practices en worst practices delen en van elkaar te leren voorkom je in je organisatie dat je in dezelfde valkuil trapt. En vooral de praktijk te bespreken met elkaar. In een inspirerende omgeving (want het mag ontspannen voelen als een cadeautje!) en in alle rust. Zo ga je leren van elkaar, ontstaat er kruisbestuiving en doe je nieuwe kennis en inzichten op. Er ontstaat een frisse blik op je eigen situatie waar je direct mee aan de slag kan. In een veilige kleine groep komen we elke 2 maanden een dagdeel bijeen, gedurende een jaar en bespreken we wat er leeft en speelt, elke keer een ander boeiend relevant thema. En ik hou je een spiegel voor als dat nodig is, ben een klankbord voor de groep en we ontdekken waar jouw talenten en krachten liggen.

Wil jij dit ook?
Plan via deze knop eenvoudig een gratis inspiratiesessie in om kennis te maken (een klik is belangrijk!) en je eerste vragen te beantwoorden

afspraak plannen

Wat krijg je concreet:

  • De groep bestaat uit maximaal 8 managers of teamcoaches/teamleiders uit de zorg. Met een kleine groep is er meer ruimte voor ieders persoonlijke vraagstukken.
  • 6 fysieke bijeenkomsten van 3 uur verspreid over een jaar, waarin elementen van intervisie, kennisdeling en het doen van concrete opdrachten en oefeningen zitten. De bijeenkomsten vinden plaats op een inspirerende plek.
  • Deskundige begeleiding door mij als manager, veranderkundige en coach
  • Een thematische aanpak, waarin ook kennis wordt gedeeld
  • Relevante informatie direct toe te passen in je eigen praktijk
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling dat ook nog effect heeft na dit jaar
  • Ruimte voor eigen inbreng van eigen casuïstiek.
  • Toegang tot de besloten linkedin groep waar je tussentijds kan delen en vragen

Jouw investering:

€ 1200,-

Exclusief BTW, vantevoren te voldoen

"Het is altijd fijn werken met jou en je kritische en inspirerende blik"

Emma